2011. január 7., péntek

SZIKLAKERT - 2007/3

Április közepén készült fotók

A hófehér foltok a korai tatárvirág (Iberis saxatile) bokrai, elől készülődik a virágzásra közeli rokona az örökzöld tatárvirág (Iberis sempervirens).Feltűnik már a kőtörőfű (Saxifraga arendsii) tömött párnája mellett a   pirosas színű lángvirág, flox (Phlox douglasi 'Crakerjack' ) is.
Phlox douglasi, lángvirág.
Sziklakert részlet árlevelű lángvirág (Phlox subulata) és pázsitviola (Aubrieta) kiterjedt foltjával.A korai hagymások közül a sárga nárcisz már elvirágzóban van.
A déli oldal képe április közepén. Pázsitviolák (Aubrieta 'Royal Violet' és 'Royal Red') és mögöttök az árlevelű lángvirág(Phlox subulata).
Sziklakert részlet, D-DK-i oldal április közepén.
Korai tulipán, kövirózsák és kökörcsin.
A sziklakert  a ház irányába nézve ilyen volt.Már majdnem a végére értem. Előtérben a legmelegebb részen kövirózsák láthatók .Ezeket ősszel ültettem ide, előzőleg kakukkfű borította ezt a részt.
Bőrlevél (Bergenia cordifolia) kezdi a virágzást. A levelek árnyékában éti csigák termetes példányai hűsölnek nyáron.
A sziklakert dél-nyugati vége.Kezd virágozni a szirti ternye (Alyssum saxatile compactum).
A képen a sziklakert másik oldala is látható ebből a szögből.A kép jobb sarkában a hamvas cipruska (Santolina chamaecyparissus ) szürkés-zöld bokra a fürgegyík (Lacerta agilis) menedékhelye.
A pázsitviola (Aubrieta) előtt a kökörcsinek részben elvirágoztak, de új virágok is előbújtak.A fehér kökörcsin nagyon szerényen húzódik meg erősebb társai mellett.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése