2010. november 28., vasárnap

KEZDETEK - 1.rész

2002.december 1-én költöztünk el Debrecenből egy dunántúli kis faluba. 36 évig éltem és dolgoztam  a cívisvárosban, a férjem ennél többet. Hiába volt ott a gyönyörű Nagyerdő, nekem régi álmom volt hogy idős koromban egy hegyvidéki kis faluban éljek, természetközelben, kertészkedve, csendesen.
Ezért is történt, hogy a fél országot magunk mögött hagyva ide költöztünk.A kertes családi ház 2200 négyzetméter területtel bőven ad elfoglaltságot kettőnknek.Természetesen első dolgunk a ház felújítása volt, majd 2003.év tavaszán elkezdtem a kert tervezését és kialakítását. Terveim közt szerepelt egy sziklakert építés, egy kerti tó kialakítás, pihenőhelyek, sütő-főző helyek  kialakítása. Két évig napkeltétől napnyugtáig dolgoztunk.A munka részben megosztható volt, a férjem a házzal kapcsolatos alakításokat végezte, én pedig a kert építést vállaltam. A terület felén  alakítottam ki a kertet, a másik felén csak az ősgyepet tartjuk rendben.
2003 tavaszán a virágoskertnek kijelölt területet felástam és kiszedtem belőle a tarackot.A tarack jellegéből adódott, hogy az egyszeri ásás és gyomlálás nem volt elég, azt ismételni kellett.Ekkor jelöltem ki a sziklakert helyét, a kerti utakat és a leendő tó helyét.
Ebben az időben még nem volt digitális fényképezőgépem, videokamerával sikerült megörökíteni a kezdeteket, sajnos a képek minősége már nem túl jó. A kamera is felmondta a szolgálatot.Két videót sikerült megmenteni, amiből látszik az indulás, és össze lehet vetni a jelenlegi eredményekkel.
http://www.youtube.com/watch?v=mmon9JueM4E

2 megjegyzés: